Umiddelbart har man ikke adgang til alt (det gælder f.eks. informationer om nulevende). Men det kan du sagtens få. For neden til venstre er der et punkt der hedder “Registrer for at få en brugerkonto”. Klik på den og du får en formular frem som du bare udfylder. Det får jeg automatisk besked om, og når jeg har oprettet dig, får du en mail – og kan gå i gang med også at studere nulevende.

 

Der er utroligt mange muligheder/indgange til slægtshistorien. Kort fortalt kan man klikke på alle personnavne og føres til den pågældendes side og få anetræer med udgangspunkt i en hvilken som helst person. Der er billeder af personer, genstande, huse og meget andet foruden videoer, lydoptagelser, beskrivelser/historier osv. På hver person er der en side med alle data og medier. Men derudover en række muligheder.

 

En nem måde at komme i gang på er at bruge søgefunktionen oppe til venstre. Prøv f.eks. at søge på Johann Wilhelm som fornavn. Du får så flere resultater. En central ane er jo ham der er født i 1872 (når musen kommer hen over ham popper der noget op om ham – bla. billede) – klik på ham. Du får så en hel side, hvor du kan se “alt”, hvad der er om ham. Dvs. data omkring fødsel osv., ægtefæller, børn osv. Derudover kan du se hvad der af billeder vedr. ham (klik giver et større billede), evt. dokumenter, historier, gravsten.

 

Hvis det er billeder med flere personer, hvor det ikke umiddelbart fremgår hvem der er hvem, kan man som hovedregel holde musen hen over ansigtet på den enkelt – så dukker navnet op. Hvis man klikker føres man hen til siden for den pågældende. Der er f.eks. et billede under Johann Wilhelm, hvor hele familien er samlet (samme billede som på forsiden).

På hver enkelt person er der også en række faneblade. F.eks. er der et smart et der hedder “Slægtsskab”. Her kan man meget nemt finde ud af, hvordan man er i slægt med den pågældende person (man får samtidig “træet”, så man kan se, hvordan man er forbundet) – eller at man ikke er det. Hvis du ikke er i anetavlen endnu kan du selvfølgelig ikke bruge den. Men man kan også bruge andre personer. Klik på ”find” ud for person 2 – så kommer der et popup-vindue, hvor du kan søge personen frem. Efter det klikker du på ”beregn” - og ser resultatet.

 

Andre faneblade er “aner” og “efterkommere”. De giver mere sig selv – det er træer hhv. bagud og fremad (med små billeder på, hvis der er nogen) med udgangspunkt i den pågældende person. Træerne kan præsenteres på flere forskellige måder. Endviderer er der en særlig facilitet, "PDF" til at printe træer.

Hvis du kigger under Johann Wilhelm under historier kan du f.eks. se et ikon med CV. Hvis du klikker på sådan et ikon, får du en levnedsbeskrivelse (kort eller lang).

 

I nogle tilfælde er der en kategori, benævnt "Oplysninger" - det er en præcis angivelse af hvor der kan hentes yderligere information f.eks. i en bog, et andet web-site og lignende.

Hver af de omtalte kategorier/medier (billeder, videoer, historier osv.) står i øvrigt i meuen i venstre side. Klikker man på en af dem får man alt hvad der er i den kategori på hele sitet. I samme menu er der meget andet – jeg vil fremhæve ”Hvad er nyt” (her er der ofte fremhævet noget nyt, der er særlig interessant) og ”Mest eftersøgte”.

 

Hvis du har ændringer til en person (f.eks. fejl, eller oplysning om fødsel, død osv) eller kan fortsætte “træet” fra den person med ”nye” personer (børn, forældre osv.) kan man meddele det til mig ved at klikke på det faneblad der hedder “Foreslå” og skrive det ind som alm. tekst i det felt man får frem. Fordelen ved at gøre det på den måde er, at så ved jeg præcis hvor det er der skal ændres eller udvides. Men selvfølgelig kan det også mailes til mig. Billeder, historier og hvad der kan være skal mailes til mig, så sætter jeg det ind på sitet. Jeg kommer også gerne forbi og scanner materiale ind. Der er ingen begrænsninger for tilføjelser – blot skal det være personer der har en familiemæssig relation til en der er der i forvejen - altså ægtefælle, børn, forældre, søskende.

 

Jeg håber du får fornøjelse af at studere det hele. Ikke mindst, at du vil bidrage til videreudvikling af det - også små bidrag/oplysninger er vigtige. Alt sammen til fælles glæde for os og vore efterkommere.

 

Viborg den 17.maj 2011.

Knud Lindkjær Rasmussen

 

Slægtssitet er påbegyndt 3. april 2011 med oprindeligt udgangspunkt i materiale min far dels har indhentet fra slægtninge – dels selv har udarbejdet, hvilket foregik i begyndelsen af 90'erne.