Johann Wilhelm blev født i Tønder som efternøler til 6 søskende og blev først uddannet som møbel snedker. Hans fritidsinteresse som spejderleder inspirerede ham til at blive uddannet som lærer på Tønder Seminarium. Han var med til at etablere de nye centralskoler i 1950'erne i Ullerup (ved Sønderborg) og derefter i Andst.
Han underviste nogle år i ferier på
husflidshøjskolen Kerteminde i sløjd. JW var kordegn først i Ullerup siden i 9 år ved Andst Kirke. Han oprettede et sognehistorisk arkiv for Andst, som senere blev flyttet til Vejen, hvor han efter aftale med byrådet oprettede Vejen lokalhistoriske arkiv. Han arbejdede senere med slægtshistorie efter sin pensionering, ligesom han holdt foredrag i sognet om lokalhistoriske emner. Johann Wilhelm havde stor interesse for musik, hvor han både spillede violin i skolen og i fritiden. Hans oprindelige instrument var banjo, som han også spillede på,når han på sine ældre dage tog ud og spillede for andre ældre.
Cecilie var født i Hjarup på en stor gård ud af en stor børneflok (hendes mor fødte 12 børn) og havde forskellige pladser “i huset” , ligesom hun i høj grad hjalp til derhjemme på gården med næsten alt forefaldende - ude som inde.
Hun mødte Johann Wilhelm og de blev gift. Familien boede først i Sommersted en kort tid, derefter i den gamle skole i Ullerup, mens en ny blev bygget. Siden boede den i St. Andst gamle skole i Vestergyden, mens en ny skole blev bygget.
Herefter flyttede familien til en ny bolig ved den nye skole på Markdannersvej. Boligen er nu nedrevet. I en del år var Cecilie dagplejemor. Hun dyrkede bridge i mange år og hun tog sig meget af sin far og derefter en af sine søstre (begge i Vamdrup), der var blevet handicappet på sine ældre dage. Da hun og Johann Wilhelm blev pensionerede, flyttede de til Vejen i Ahornparken, hvor de så boede hhv. 22og 34 år. I Andst boede de i 31 år. Parret fik en søn, Knud, som bor i Viborg med Hannelore. De har 2 børn og 4 børnebørn.
QR-kode for denne side
Siden ajourført 23.5.2024